2012-03-10 NWF@Spikerboks

NWF på Spikerboks – 10.03.2012

Forshow

I den avgåtte hoveddommer Kjetil «The Ref» Olsens fravær, sto dommer Thomas Andresen for konferansierjobben på forshowet.

Showet åpnet med intervju av Erik Isaksen og hans tagpartner Daniel Sebastian. De to påpekte at Isaksen har nådd tre finaler i NM i tag, og påsto at hvis Daniel hadde vært partneren hans i de tre turneringene, ville han ha vunnet alle sammen. De to lovet seier over Bjørn Sem og Zackariel senere på kvelden. Skal man tro det erfarne tagteamet, er Overmakten som gruppe død, og har gjenoppstått som et tagteam.

Traineeutfordring

Håvard Ryan slo Garm Støylen på count-out etter 4:15.
I kveldens trainee-utfordring skulle Håvard Ryan – den så langt klart største og sterkeste av aspirantene – bryne seg på ingen ringere enn Garm Støylen. I kveldens kanskje største kontrovers forlot Garm ringen etter en svært hardtslående og overraskende jevn kamp, nettopp da han så til å ha det i lomma. Veteranen grep mikrofonen og tilbød Ryan en avtale. Hvis Håvard gikk med på å skylde ham, så skulle han… gå. På tross av klar tvil, godtok Ryan tilbudet, og Garm holdt ord og gikk. Håvard Ryan ble dermed den andre som passerte traineeutfordringen, om enn måten han gjorde det på smakte aske både for ham og andre.

Hovedshow

Kamp 1: Stig «Slegga» Mortensen slo «Den fryktløse» Sven Berg med Spear etter 9:10

Åpningskampen gikk mellom halvparten av de ferske norgesmestrene i tag og halvdelen av den turneringens store publikumsyndlinger. Sven Berg levde opp til navnet sitt med flere spektakulære svev, inkludert ett rett ut av ringen. Hans langt større og sterkere motstander lot seg derimot ikke stoppe, og til tross for nye kontringer og angrep helt til det siste, deriblant en siste mulighet til å ta hjem seieren når «Slegga» bommet på en top-rope Flip Senton (!), måtte Berg til slutt gi tapt for et Spear.

Intervju med Aron
Etter dette kom Norgesmesteren Aron Frost ut for å snakke om sitt tittelforsvar senere på kvelden. Aron grep muligheten til å ikke bare snakke nedsettende om Byron Lawless, men også om Norge og NWF generelt. Mesteren skrøt av egen internasjonal erfaring og de mange allierte han har skaffet seg i utlandet… og bragte inn to av disse som sine overraskelsesgjester; «Killer» Karlson og Eddie Vega fra Sverige! Trioen ga en åpen utfordring til enhver nordmann villig til å møte Vega til dyst… og villmannen Knoke, som satt med lite til overs for Aron etter møtet deres på NM i Tag, svarte!

Kamp 2: Grom Gravalid slo Geist med Military Press fra toppen/Top-rope Elbowdrop-kombinasjon etter 6:09

Erik Isaksen hadde ikke mye godt å si om sin partner fra NM i tag, men her reiste Gravalid kjerringa i et forrykende oppgjør med NWFs maskerte wrestler, Geist. Geist kom tilbake til NWF etter et langt fravær i fjor, og gjenopptok nesten umiddelbart den bitre feiden med sin gamle partner Garm Støylen. Han rystet Gravalid med både snedige kontringer og de brutale sparkene han er kjent for. Den tidligere Norgesmesteren kjempet seg inn i kampen igjen, og avgjorde det hele etter at de to kjempet på toppen av det ene ringhjørnet, først med en Military Press til ringgulvet, før han så fulgte etter med et Top-rope Elbowdrop tvers over ringen. En imponerende seier til Gravalid.

Kamp 3: Eddie Vega slo Knoke etter innblanding fra «Killer» Karlsson etter 5:52

Knoke gikk sint og hardt ut mot sin betydelig mindre motstander, men med den over 190 cm høye «Killer» Karlsson på utsiden, var det ikke langt til hjelp for svensken. Kampen ble kort og intens, og selv om Knoke gjorde Aron Frosts ord om norsk wrestling langt på vei til skamme, ble til slutt Karlsson stadige innblandinger for mye. Knoke gikk ned for telling etter et slag under beltestedet fra Vega, fulgt opp med et solid treff i hodet av en søppelbøtte fra Karlsson.

Etter kampen fortsatte svenskene å angripe den slagne nordmannen, og satte også dommer Sigbjørn ut av spill med en mulig alvorlig skulderskade. Sven Berg og Adrian Storm ankom for å prøve å hjelpe Knoke, men svenskene beholdt kontrollen helt til Grom Gravalid stormet ut for å redde Norges ære og sende svenskene hodestups tilbake til garderoben.

Kamp 4: Adrian Storm slo Garm Støylen med en Diving Sunset Flip på 8:10 etter at Geist distraherte Støylen.

Adrian Storm viste en betydelig mer aggressiv side av seg selv denne kvelden, oppildnet både av svenskenes handlinger rett før pause, og av Garms oppførsel i traineeutfordringen – nykomlingen til NWF var jo den første som passerte utfordringen, og likte dårlig hva som hadde skjedd. Han gjøv løs på Garm med total mangel på respekt for den ferske Tag-mesteren, med nok fart og akrobatikk blandet inn til å holde ham ett skritt foran lenger enn mange hadde trodd, og inne i kampen lenger enn kanskje var godt for ham. Til slutt hadde dog Støylen kampen avgjort, etter ikke mindre enn fem suplexer og en himmelhøy chokeslam, hvor Geist gjorde sin entre. Den maskerte wrestleren distraherte Garm akkurat lenge nok til at Adrian med sine siste krefter kunne sparke ham i hodet og ta seieren med en Diving Sunset Flip fra andre repet!

Kamp 5: Bjørn Sem og Zackariel slo Overmakten (Erik Isaksen og Daniel Sebastian) med The Polar Flare (Powerbomb/Ilddåpen-kombinasjon) etter 14:23 – Zackariel pinnet Sebastian.

Etter Bjørns brutale utgang fra Overmakten hadde han og Zackariel begravd stridsøksen – seg imellom, i det minste – og var nå ute etter hevn mot restene av NWFs en gang mektigste gruppering. Isaksen og Daniel var på sin side overbevist om at de kom til å vise verden hvorfor de var korrekte både i sin behandling av Zackariel og i å kaste ut Bjørn Sem. Det viste seg tidlig som en match der temperamentet var høyt og fiendskapen lå tykt, med tre advarsler i løpet av de første fem minuttene og materielle skader på lokalet. Etter hvert kom Overmaktens overlegne erfaring som lag til sin rett, og Isaksen og Sebastian isolerte Bjørn gjennom store deler av kampen, mens Zackariel verket etter å få komme inn og snu det. Til slutt var det likevel «Monsteret fra Oslo vest» som fikk brukt sin massive størrelse og styrke til sin fordel, da han fanget Daniel midt i et svev, brukte ham til å slå Isaksen ned fra topprepet, og tagget inn Zackariel. Noen sekunder etter, etter å ha debutert en av de mest dødelige dobbelteamene i NWFs historie, var kampen over.

Zack og Bjørn var ikke helt ferdige, og Zack serverte en temmelig distrahert Isaksen som gavepakke til Bjørn. En av Bjørns patenterte balleskaller etterpå anså de to øyensynlig hevnen som fullbyrdet, og forlot arenaen mens Overmakten brukte munn på hverandre.

Grizzlys Lunsjboks

Grizzly Olsen var neste mann ut, og hans intervjuobjekt i dag var… ham selv! Grizzly hadde lovet å ha noe virkelig stort å komme med, og han leverte til gangs – med bomben at han etter elleve år ville legge støvlene på hylla – igjen.

Dette bragte ut Garm Støylen og hans kumpan «Slegga», kanskje ikke til manges overraskelse – i hvert fall ikke Grizzlys, som hadde forberedt både musikk til dem og gjettet seg til hva de hadde å si. Et lite øyeblikk så det faktisk ut til at Grizzly ville gjennomføre et normalt lunsjboks-intervju, men Garm kvalte det hele i fødselen. Han var egentlig kommet for å kveste Grizzly etter at Olsen hadde blandet seg i krigen hans mot Geist på Powerslam… men nå som Grizzly ga seg, skjønte han at det var unødvendig. Det var nok for ham å vite at Grizzly sto igjen som en «feit eks-wrestler i amerikabukser», mens han selv gikk hjem som Norgesmester i tagwrestling.

Garm og Slegga var på vei ut da Grizzly slapp sin andre bombe for dagen. Han hadde ikke fått snakket ut. Han har tenkt å gi seg… etter en siste kamp, på Heteslag, en åtte manns eliminasjonskamp mot Garm og hvem han enn kan få med seg – og denne gangen påstår Grizzly at han er forberedt på alt Garm har å komme med…

Kamp 6: Aron Frost slo Byron Lawless med en Rollup og assistanse både av svensker og rep etter 19:10, og er fortsatt norgesmester.

Byron Lawless var Norges første mester i wrestling, og på tross av Arons harde ord tidligere på dagen, var det fort klart at han fortsatt har alle de kvalitetene som førte ham til topps den gang. Aron på sin side la all sin internasjonale erfaring og sine imponerende ferdigheter i å slå sin større og sterkere motstander. Det så likevel ut til å være Byrons kveld – mange hadde på forhånd antatt at en lang kamp ville favorisere Aron, og også Aron så ut til å gå etter denne strategien, men etter femten minutter med kamp både i og utenfor ringen, var Byron fortsatt ikke bare med i kampen, men nærmere og nærmere å få inn sin patenterte «Lawbreaker», grepet som gjorde ham til Norgesmester i 2002 og som ga ham ni vellykkede tittelforsvar. Aron hadde likevel et ess i ermet, eller to faktisk; svenskene gjorde nok en entre, og selv om forsøket på å lure dommeren til å diskvalifiere Byron ikke lyktes, fikk Aron umiddelbart etterpå inn en rollup, og med både føttene på repet og assistanse av «Killer» Karlsson var dette nok til at Aron kunne dra i land sitt første tittelforsvar, hvor enn skitten seieren var.

Sted: Spikerboks i Nydalen
Tilskuere: ca. 150
Dommere: Thomas Andresen, Svein Eldøy, Sigbjørn Løseth
Konferansier: Rasmuss «Jernteppe» Haraldsen & Thomas Andresen (forshow)