Showrapport fra Ragnarok

Alle tings ende og den nye skapelsen!

På lørdag sørget NWF nok en gang for at Vulkan Scene bar navnet sitt med rette – Ragnarok sto for døren, og norsk wrestlings yppersteprest og bønneleder Grizzly Olsen ba en fullstappet sal om å bekjenne sine synder og la en felles bønn løfte taket – «Tid… for… DENG!»

I salen satt Kira og Natasja, tilbake fra en prestisjefylt WWE-tryout ved siden av navn som Ior Satai, Delilah Doom, olympiske medaljevinnere og Briscoe-dynastiet. Der satt Adrian Storm, Jon «Big John» Veivåg, Aron Frost og Victor Dale. Det satt publikummere fra fjern og nær – og i ravneredet over bare overvåket Garm Støylen og «Den fryktløse» Sven Berg det hele. UEWA-beltet sto på spill, Norgesmesterutfordrere skulle møtes, gamle feider bli bragt til kokepunktet – og vi skulle endelig få høre fra NWFs nye investor! Det var tid for Gudenes siste kamp. Tid for Ragnarok – og tid for deng!

Bergens største kjeft mot Kongen av Kurdistan – og en ny spiller entrer banen!

Heresh Kurdi var tilbake i Norge etter to og en halv måned på turne i Nord-Europa! Daniel Sebastian på sin side hadde endelig snudd en serie med tap på Vendetta med seier over Carlito Classico, og var avhengig av en seier til om han ville tilbake i en stadig tettere titteljakt! To wrestlere med sterkt momentum og høye mål – men bare en kunne gå videre med hodet hevet!

Daniel åpnet ballet allerede før hans motstander var tilbake, ved høylytt å anklage Forbundskansler Vold for forskjellsbehandling og å bevisst gi ham vitsemotstand og den første kampen på showet for å ydmyke ham. Bergenseren gjorde seg ikke nettopp populær med en av de mest lavtslående tiradene mot publikum og forbundet vi har hørt på lenge. Faktisk gikk kjeften så hardt og fort og lenge at noen kom fra backstage for å stanse den. Ikke Heresh, men…

En gjesteopptreden!

Nykommeren Keyse! Daniel ble om mulig enda sintere for avbrytelsen og en total mangel på både frykt og respekt, men Keyse var lei av syt og mas; han mente Daniel trengte å skjønne hvor han var og ha det gøy! Med en… dansekonkurranse!

Det sier mye om Keyse’s karisma at han faktisk fikk eks-mesteren med på dette. Dessverre for publikum og Keyse varte det bare lenge nok til at Daniel kunne angripe ham bakfra. Bergenseren gjøv på, men Keyse ga svar på tiltale til jubel fra salen, med kontante knyttneveslag og en knusende clothesline! Det varte dessverre ikke lenge før den nå rasende tidligere norgesmesteren var på topp igjen, og så ut til å gå inn for at Keyse’s første opptreden også skulle bli hans siste. Dette kunne verken Kira og Natasja eller Heresh stå og se på, og i løpet av øyeblikk så Daniel Sebastian stjerner for andre gang, og kampen kunne begynne!

Heresh startet med et overtak, og ryddet raskt ringen for bergensk uhumsk, men ydmykelsen ga Daniel kjempekrefter. Veteranen tok over, dels med sleipe triks, dels med ren dyktighet og erfaring, og gikk like hardt til verks mot Heresh som han hadde mot Keyse – som var blitt igjen ringside for å gi Heresh moralsk støtte. Etter en massiv Shoulderbreaker og en skummel Over-the-shoulder Powerslamvariant Daniel også hadde gjort mot Keyse, så det ut til at skulder og nakke var veteranens mål for kampen…

Heresh var dog ikke ute ennå. Han snudde kampen utenfor ringen og ga Daniel inn med flere rette høyre, mens bergenseren var fanget blant den unge kurderens mest hardbarka fans! Selv om Daniel fikk tatt styringen tilbake – kamp utenfor ringen favoriserer gjerne den som raskest bryter reglene – var det nok til å få ham til å glemme strategien sin. Nå helt ute av seg av raseri tok Daniel med seg en stol for å gjøre slutt på Heresh – men Keyse hindret ham! Heresh grep muligheten han ble gitt med et Suicide Dive, og fulgte opp i ringen med en Spinning Headscissor – nok til å få Daniel i kne. Og dermed var Heresh i drømmeposisjon til å utføre en av triksene han har med seg hjem fra Tyskland – en Huracanrana på knelende motstander! Heresh Kurdi rullet rett inn i pin og fulgte opp utenlandsturneen sin med en imponerende skalp på norsk jord, mens Daniel ser muligheten for nye tittelkamper forsvinne lenger og lenger i det fjerne…

 

Mørketiden senker seg over NWF!

To lag som måtte vinne møttes til dyst i kveldens andre kamp – Krigsherrene var desperate etter å reise kjerringa og gjøre seg fortjent til omkampen de og publikum krevde etter at Sveriges Elit tok beltene fra dem på Vendetta, og Mørketid mistet både agent og Hirdnavnet på samme show – for dem var dette et være eller ikke være.

Umiddelbart så dette ut til å gå Krigsherrenes vei. Hannibal kastet rundt på sine langt mindre motstandere med fynd og klem, og kastet faktisk Rusan hele veien ut av ringen ned på Allan i en massiv Military Press! Allan og Ruslan måtte stadig tilbake i hjørnet for å legge opp nye planer. Bjørn mot Ruslan gikk ikke bedre – faktisk rømte russeren fra ringen nær umiddelbart etter å ha spyttet Bjørn i ansiktet på et selvmorderisk innfall. Allan overtok, og slo like selvmorderisk Bjørn i ansiktet… men det hele var en felle for å la Ruslan få inn et Banditispark mot Bjørns hode. Allan grep muligheten – bare for å se Udyret fra Oslo Vest riste av seg angrepet og nær rive hodet av ham med en Lariat!

Hannibal og Bjørn så ut til å ha kampen i boks med Super Powerslam/Frog Splashkomboen, men Ruslan ødela pinnet for dem! I neste øyeblikk kontret russeren et Backdrop fra Bjørn inn i en Code Red – en Powerbomb-aktig Sunset Flip-variant, og låste Bjørns skuldre i bakken for en sjokkerende seier!

Mørketiden forsvant raskt og glisende fra ringen, der en sjokkert og lamslått Bjørn Sem ikke kunne tro sine egne øyne. Hannibal var rasende – nok en gang hadde Bjørn etter hans mening tapt en kamp for dem de burde ha vunnet, og Bjørn kunne ikke annet enn å si seg enig. Hannibal kunne ikke godta en unnskyldning denne gangen, dog. Han rev i stykker en Krigsherre-skjorte, og erklærte tagteamet for oppløst og dødt foran en nedslått Bjørn. Ikke bare det – Hannibal skrek til sin gamle helt at han ikke lenger hadde det, at Bjørn bare ødela minnet om seg selv som en fantastisk wrestler, og at han burde slutte. Legge opp.

Og Bjørn hadde ikke noe svar til ham.

Publikum hadde derimot et svar – et samstemt kor om at «Bjørn er best»! Og det så veteranen ut til å ta til hjertet. Alene i ringen takket han publikum for støtten og lovte å vise seg den verdig!

 

Møt den ukjente investoren? Nei, men møt hans advokat og NWFs nye, internasjonale stjerne: «Mr Big Deal» Richard Lansing!

Før pause var tanken at vi skulle få møte den mye omtalte nye investoren bak NWF – en mann som egenhendig har hentet inn en amerikansk wrestler og norsk tv-stjerne til å forsterke Norges wrestlingforbund. Dessverre måtte Forbundskansleren meddele at investoren hadde måttet avlyse oppmøtet av helsemessige årsaker – derimot skulle vi i det minste få hilde på vår nye wrestler!

Richard Lansing – kjent fra amerikanske forbund som MIW og AWF og kjent her i Norge fra siste sesong av «Alt for Norge», gjorde en imponerende entre – men kom ikke alene! Med seg hadde han en dresskledd herre som snart introduserte seg som Advokat Mortensen, og sa han var her på vegne av sin klient – den mystiske investoren – med to ønsker. Det ene var å se Norgesmestertittelen forsvart på showet! Vold påpekte forgjeves at Norgesmesteren var involvert i en tagkamp… men advokaten hørte ikke på det øret. Så dermed sto beltet på spill i tagkampen senere på kvelden!

Det andre ønsket var enkelt – en kamp for Mr. Lansing. Og det var allerede ordnet en motstander – med andre ord fikk vi og publikum plutselig en uannonsert bonuskamp!

Som en Føniks… ned i asken!

Maskerte Føniks, som debuterte på Kongen på Haugen og gjorde seg bemerket på NM i Tagwrestling, kom styrtende til ringen, og møtte en amerikansk stålvegg! «Mr. Big Deal» viste seg som en svært så stor sak, og den digre amerikaneren slang rundt på sin flammekledde motstander som om han var et fnugg. Føniks kom tilbake med spark og akrobatiske manøvre, og så et øyeblikk ut til å ha amerikaneren på bakfoten – inntil Lansing fanget ham midt under en himmelhøy Crossbody fra topprepet, plantet ham med en Reverse Fallaway Slam, og avsluttet med en massiv Release Powerbomb!

En kontant og overbevisende seier i «Mr. Big Deal»s debut! Det blir spennende å se hva den allerede populære amerikaneren gjør videre i norsk wrestling!

En desperat mester – tre utfordrere. Tagwrestling-kamp om Norgesmestertittelen!

Forbundskansler Vold hadde gått langt i å finne en måte å gjøre alle til lags på – alle utenom mester T-Jay, kan hende. For ikke bare sto tittelen hans nå på spill om han gikk ned til fall eller overga seg – enhver som vant kampen på pin eller overgivelse ville dra hjem med tittelen, selv om det var hans egen partner, Espen Olsen!

T-Jay og Espen Olsen røk nær umiddelbart uklar over hvorvidt Espen skulle prøve seg på å vinne kampen eller ikke, og deres erkefiender på andre siden av ringen lot ikke muligheten gå fra seg! T-Jay og Espen Olsen er et fast tag team i utlandet, og har til og med vært svenske tagmestere sammen – men til å begynne med så det virkelig ut som om det var Tommy P og Knoke som var de gamle partnerne! De to ryddet ringen for motstanderne som om det var to amatører de hadde å gjøre med, og møtte dem grep for grep når Norges Sønner fikk samlet seg og utsatt krangelen. Men ingenting så ut til å gå deres vei – selv når de fikk låst armen til Tommy P og samarbeidet om en Armbreaker, gjorde et raskt konter fra Partykongen og en altfor selvsikker Espen Olsen det til at det ble T-Jay som fikk lide smerten – satt i lås av sin egen partner!

Espen Olsen og T-Jay var likevel det mest erfarne laget i ringen – begge deres motstandere er svært dyktige tagwrestelre, men de hadde aldri tagget sammen før – og fikk til slutt isolert Tommy i sitt hjørne. En skur av slag, spark og dropmoves haglet over Tommy, men snart gikk samarbeidet i oppløsning da Espen forsøkte å gå for et pin – og T-Jay brøt et opp for å redde tittelen sin! Espen sverget på at det var en ren glipp, men det var nok av en distraksjon for Tommy til å kaste seg mot hjørnet sitt og slippe en hevntørst Knoke løs på sine motstandere! Krigshøvdingen fra Hamar la Norges Sønner flate med Lariats og sendte dem fra hjørne til hjørne som piskede hunder – før han dro frem kveldens kanskje mest imponerende øyeblikk da han grep begge sine motstandere for en bodyslam! Dessverre misset han umiddelbart etter på Knokesplashen, som ville ha klemt begge to flate, og Espen Olsen og T-Jay gikk til angrep med alle de stygge triks år med tagerfaring har lært dem!

Nå gikk det Norges Sønners vei, med så stor suksess at det aldeles gikk en kule varmt for Tommy der han desperat ventet på en mulighet til å ta over for Knoke igjen – selv om dette ikke akkurat gjorde situasjonen bedre for Knoke, siden T-Jay og Espen benyttet seg grovt av at dommeren til stadighet måtte holde et øye på den rasende partykongen. Dommer Mats begynte å få fryktelige tilbakeblikk til det totale kaoset han sto midt i på Vendetta, og da Espen og T-Jay nok en gang begynte å ødelegge for hverandre – denne gangen ved at Espen trakk T-Jay ut av pinposisjon ette ren perfekt Top Rope Elbow – var det bare så vidt Forbundskansleren klarte å hindre dommeren i å gå å sette seg i baren med en øl… igjen.  

Istedenfor var det Tommy som eksploderte ringside – etter at T-Jay la sin egen partner flat med 54 Kjelsås, det løpende Yakuza Kicket som skaffet ham seieren på Vendetta! Tommy P grep anledningen i kaoset, fløy på sin gamle partner og debuterte sitt eget spesialgrep – en massiv Rope-run Bulldog, for anledningen komplettert av å dropkicket Espen Olsen i ansiktet på veien ned! Han stablet så Knoke på beina, la Norges Sønner i en haug ved hjørnet, og hjalp Knoke opp for å treffe Knokesplashen han bommet på tidligere! Og så gikk kampen virkelig fra konseptene!

Tommy brøt nær umiddelbart opp Knokes pin på mesteren – noe Knoke lot til å ta stoisk nok, inntil alt helvetebrøt løst og alle fire wrestlerne smalt løs på hvernadre med sine hardeste angrep – inkludert et Superkick fra Espen Olsen på T-Jay! Midt oppe i kaoset satte Tommy P mesteren opp for sitt nyeste grep – en Killswitch-variant vi har fåt høre han kaller Partykiller – men ut av ingenting dyttet T-Jay ham i repet og la ham flat med 54 Kjelsås! Dommer Mats bestemte mer eller mindre på innfallsmetoden at de to var lovlige for pin (og mens vi ikke kan si han tok feil, kan vi heller ikke sverge på at han hadde rett…), og plutselig var T-Jay kommet ut av Norges minst tradisjonelle tittelforsvar med belteti behold!

Ikke at dette stoppet kaoset – Knoke la Espen Olsen ut med en massiv Uranage Slam, før Tommy P snublet seg på beina igjen og gned ansiktet hans flatt utover matta med Partykillern – en opplevelse mesteren nok ikke glemmer med det første.

Åpenbart glemte ikke Vold det heller, for kaoset på slutten hadde publikum sittende på kanten av stolene – og før showet var over, hadde Forbundskansleren erklært at de fire skulle møtes på ny på Heteslag – denne gangen i en fireveiskamp!

Norge mot Finland – for Europa!

 

Erik Isaksen er en av Europas beste all-roundwrestlere. Han har møtt og slått de beste av de beste europeerne, det være seg på hjemmebane eller i utlandet – og noen av hans største utfordrere har han slått som bærer av UEWAs tungvektsbelte. Valentine har erobret utallige titler, nedlagt umåtelige mengder damer – og ymse – og slår seg opp som den neste generasjonen av toppnavnene i Europa.

Her møtte de begge sin kryptonitt. Erik Isaksen har møtt Valentine to ganger før Ragnarok – og tapt begge kampene. Valentine har vært i Norge to ganger før – og tapt begge kampene. En av dem kom til å fullføre et meget uønsket hat-trick… og den andre ville gå hjem som Europamester!

Valentine – et stort irritasjonsmoment for publikum

Valentine presterte kunsten å erte på seg hele publikum unntatt et par finner i baren. Erik Isaksen ble mottatt som den seirende helt han er – men ville det holde? Til å begynne med så det ut til at Isaksen hadde kommet best forberedt til møtet. Igjen og igjen kom han best ut av det, uansett hvilken måte Valentine prøvde å møte ham på; han slo finnen teknisk, han var større og sterkere ogvant lett rene kraftprøver, han ignorerte fullstendig finnens forsøk på psykologisk spill og tok ham rett i bakken med nye tekniske grep – og da Valentine til slutt forsøkte seg på ren slåsskamp, var «Ikonet» ham overlegen også der. Som prikken over i’en ydmyket han regelrett finnen ved å binde ham opp som en kalv og dunke hodet hans mot ringhjørnet etter at Valentine hadde prøvd seg på en… heller tvilsom pinfall. Som om ikke det var nok, stupte Isaksen fra ringkanten etter finnen når Valentine prøvde å samle seg utenfor ringen!

Basketak utenfor ringen

Alt dette til tross var Valentine langt fra slått – finnen grep muligheten etter å ha kommet fra det på topp i et basketak utenfor ringen til å ta med seg en stol inn etter Isaksen, og mens dommeren raskt ble kvitt våpenet, var dette bare et ledd av den rosakledde ekkelhetens fyrstes plan. Han gikk hardt og brutalt til angrep godt under beltestedet mens dommeren hadde ryggen til – og plutselig var kampen akkurat slik Valentine likte den: hans, brunsprayet og ekkel.

Isaksen prøvde, men Valentine la i ham med sine hardeste angrep – slams, Lariats,en livsfarlig Rocker Dropper-variant han kaller «Teabag» – og en noe mer bokstavelig teabagging (hvis du ikke vet hva det er, kan du vite at redaksjonen skulle lnske vi var deg). Det så stygt ut for Isaksen, som nå ikke rakk å sette to angrep sammen før finnen la ham i bakken på ny – med det eneste håpet i horisonten for Isaksens fans det faktum at finnen ble tydelig mer og mer frustrert over ikke å få avsluttet kampen. Tvert imot holdt isaksen på å stjele det hele med en klassisk utført Victory Roll!

Isaksen fikk til slutt et pusterom etter en massiv Lariat, og gikk desperat etter sitt gamle nøkkelgrep – en Isaksen Driver – men Valentine overlevde pinfallet med et nødskrik og kom kontant tilbake for å avslutte det hele med Valentinskortet. Sjokket sto skrevet på finnens ansikt da Isaksen sparket ut igjen! Desperat gikk Valentine etter en ny Teabag og et nytt Valentinskort – men Isaksen kontret inn i sin Sliding U! Et øyeblikk senere hadde Europamesteren finnen på skuldrene og sendtespray-tan flygende over helesalen med en Søvndysser. Åpenbart fast bestemt på å avslutte det hele, gikk ikke Ikonet en gang for seieren – han løftet bare Valentine opp i en søvndysser til før han til slutt beseiret sin hvite hval og forsvarte beltet nok en gang på norsk jord!

 

Nok en vanvittig kveld med wrestling var over på Vulkan Arena. Neste gang treffes vi på Rommen Scene den 20 mai, om tre korte uker – før vi tar turen til Hamar uka etter! Gå ikke glipp av noe – følg med her på wrestling.no for alle kampene, og se oss live for en opplevelse du aldri vil glemme!