Vårt farvel til Argon

Argons siste dans…

Få norske wrestlere har satt sinnene i kok på samme måte som Argon. Den unge, maskerte wrestleren har vært en av norsk wrestlings mest hatede menn helt siden han først tok på seg maska – men har også igjen og igjen bevist at han hører hjemme i det absolutte toppsjiktet av europeisk wrestling. På Powerslam i forrige måned avsluttet Argon karrieren slik han begynte, og slik han har levd hver dag han har gått i ringen; kontroversielt, brutalt og totalt uten filter.

 

Norsk wrestlings maskerte mareritt…

Ungt Blod 2013_8168

Argon begynte sin NWF-karriere med et brutalt angrep på sin tidligere mentor, Knoke, i hva som skulle bli kimen til den beryktede, maskerte grupperingen Inkognito. De maskerte wrestlerne herjet i forbundet, slo til høyre og venstre som de ville, og tok med makt oppmerksomheten de mente forbundet ville gi andre. Argon var gruppas ubestridte leder, med sine skitne triks, sine imponerende ferdigheter og en uforstyrrelig evne til alltid å få sagt hva enn han hadde på hjertet.

Inkognito var godt representert da NWF gjenintroduserte Ungt Blod-turneringen i 2013, og Argon tok hjem det ettertraktede trofeet for første gang etter en klassiker av en kamp mot Adrian Storm. Gruppen herjet videre gjennom forbundet, var nær å sette sin velgjører 7rym inn som Forbundskansler etter en tid med rent kaos, og rekrutterte Argons fremtidige tagpartner, mannen han skulle komme til å kapre tagbeltene med; regjerende, to ganger Norgesmester, Daniel Sebastian!

Argons karriere vil alltid huskes for hans bitre feider. Han og Knoke gjorde opp for mer enn et år med bakholdsangrep, hevnkamper og overfall med en legendarisk brutal Streetfight på Powerslam i 2013. Mens Inkognito smuldret opp rundt ham, gikk han inn i en serie bitre kamper med Hannibal, hvor han blant annet kostet denne muligheten til å bli Europameste – en feide som endte i Norges første Strap Match; en kamp der motstanderne bindes sammen med en tre meters lærreim. Og til slutt, da Argon og Daniel Sebastian hadde ristet av seg Inkognitos aske og gjenoppstått som ReKognito, Norges nye mestere i tagwrestling, kom det skjebnesvangre angrepet som sendte Victor Dale ut av forbundet i nesten ett år, og som etter hvert skulle koste Argon både tagbeltet og karrieren.

068-IMG_1873_DxO

 

Et NWF uten Argon!

Argon og Victor utkjempet en kamp som vel kunne avsluttet karrierer selv uten at taperen måtte forlate NWF. Og det skal Argon ha – da kampen var over, var han mann for sitt ord, og ønsket forbundet og fansen farvel nettopp slik vi ville ventet det. Tross alt vil forbundet være et fattigere – en kanskje roligere – sted uten den maskerte unggutten, som på litt under tre år gjorde seg selv til en av Norges mest omtalte wrestlere. Argon har ikke lagt støvlene på hylla – hans wrestlingkarriere fortsetter i Sverige, Danmark, Tyskland og ellers i Europa… men her hjemme har han skjelt ut sin siste publikummer, slått sin siste motstander og brutt sine siste barrierer og regler – og, utrolig som det kan høres… vi kommer til å savne ham!